Ons bier, de Kd

kdserie

Uit passie voor het bier beslisten collega’s Nico Synave uit Wetteren, mijn echtgenoot, en Peter Van Hecke uit Serskamp in 2012 om een cursus artisanaal bier brouwen te volgen. Dit ging natuurlijk gepaard met de nodige proeverijen. Tot éénieders verbazing keerden ze na de eerste les terug en hadden ze enkel water geproefd … alle begin is moeilijk…

Over een naam voor ons eerste bier moest niet teveel worden nagedacht. Onze entourage bleef steeds zeggen : “ge zijt nogal kadée’s”. De naam “Kadée” was geboren!!!

Na het voltooien van de cursus werd al gauw beslist een eigen installatie in elkaar te steken. Zo werden er gedurende anderhalf jaar in een zelfgemaakte installatie van 35 liter talloze proefbrouwsels gebrouwen. Momenteel worden de proefbrouwsels gebrouwen in een eigen installatie waar we tot 180 liter per dag kunnen brouwen.

Intussen staan er reeds drie recepten op punt (blond/donker/tripel). De waarden van het artisanaal brouwen werden steeds hoog gehouden. We brouwen enkel met kwaliteitsmouten uit België en maken gebruik van België’s meest nobele hopsoorten, vers verkregen bij één van de weinige nog overblijvende hopboeren uit Vlaanderen. Het resultaat is een artisanaal streekbiertje waarbij we enkel gebruik maken van ambachtelijk verkregen ingrediënten.

De vraag werd gauw veel groter dan het aanbod en eind 2013 werd dan beslist om 1000 liter van ons eigen recept te laten brouwen. In maart 2014 hadden we dan 1000 liter van ons eigen bier klaar voor consumptie. Twee weken later bleek de voorraad plots serieus geslonken en sloeg de paniek toe… Ons kadéekes hadden plots geen bier meer…en neen ze dronken het niet allemaal zelf uit! Niettegenstaande er kwatongen beweren “ ’t is goe en ge wordt er nie zat van…”

Om ons verder te kunnen blijven verdiepen in de kunst van het bier brouwen beslisten we om ons bier verder te commercialiseren en alzo verder te kunnen voorzien in een eigen installatie en infrastructuur.

Intussen hebben we met de Brouwerij Dillewyns uit Dendermonde de ideale partner gevonden om ons bier in grotere oplage te brouwen. Daar wordt ons product met dezelfde zorg en aandacht voor het – ambachtelijke – gebrouwen.

Website Kd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s