Vresse-sur-Semois

carte-ardenne-namuroise-2

Vresse-sur-Semois is een gemeente in het zuiden van de provincie Namen in België. De Semois stroomt via Vresse-sur-Semois Frankrijk binnen. De gemeente telt bijna 3000 inwoners.

Vresse-sur-Semois telt 12 deelgemeenten. De dorpen Bohan, Membre, Vresse, Laforêt, Chairière, Mouzaive en Alle liggen langs de Semois. De dorpjes Bagimont, Pussemange en Sugny liggen in het zuidwesten, nabij de Franse grens. Nafraiture, en Orchimont liggen in het noorden.

Het kleine dorpje Mouzaive is een deelgemeente van Vresse-sur-semois en is heerlijk gesitueerd langs de oever van de Semois, met zijn oude huizen onder het groen van kleine boomgaarden.

Bereikbaar vanuit Alle, langs de linkeroever van de Semois, langs de rots genaamd “Rocher du Corps de Garde” of, langs de rechteroever, door een eenvoudige voetgangersbrug  ter hoogte van het dal, aangrenzend aan de kreek van Gros-Fays.

Innemend door een betoverende charme en een typisch, vredig Ardeens dorp die ooit de kleinste gemeente van de provincie Namur was.

**********

Le petit village de Mouzaive délicieusement situé au bord de l’eau, étire ses maisons anciennes parmi la verdure de petits vergers.

On y accède venant de Alle par la rive gauche de la Semois, en longeant la falaise appelée “Rocher du Corps de Garde” ou, par la rive droite, par une simple passerelle à hauteur du vallon adjacent au ruisseau de Gros-Fays.

On s’imprègne du charme prenant de cette paisible localité ardennaise qui fut naguère la plus petite commune de la province de Namur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s